Alla inlägg under september 2013

Av madde - 12 september 2013 21:07

Denna dag har varit långsam men ändå har den gått fort..

Blev frukost i sängen för att läsa lite, skönt att börja dagen lugnt. Sedan blev det lite små ärenden, och det var snabbt avklarat. Så hem och börja med matlådor.. Så nu har jag ett par matlådor med köttfärsås och makaroner. Känns skönt att ha matlådor,  till dom dagarna man inte orkar göra någon mat att ha med sig till jobbet..

annars så har det blivit och läsa och vila en helt del. Har inte orkar gjort något speciellt... Passade på att läsa ut boken, så nu måste jag hitta en ny. Får se vad det blir denna gång. KOm gärna med förslag =))


Det är ju torsdag idag, och det innebär ju att jag har ridit nu på kvällskvisten. Känns skönt att vi fortfarande kan rida ute =)) Dock är jag väldigt besviken på mig själv efter dagens ridning.. Men man kan inte jämt vara på topp... Ridningen började riktigt bra, kände att jag hade en bra sits och allt sådant. Men sen så brallade Frej ur... Och då blir jag rädd, och det gör att jag fokuserar på att rida på säkerhet istället för att rida på som jag borde göra.. ( lite fumligt det där blev men iaf)) Så jag måste verkligen komma över rädslan när han börjar sådär.. Måste våga mer om man säger så, det är inget illa han menar när han gör sina skutt utan han tycker det är roligt.. Så har lite att jobba med..

Dock kan man aldrig vara arg på denna häst, för han är helt otrolig =)  <3 


Precis när passet var slut idag så kom kusin och moster förbi stallet, så bad dom ta lite bilder på oss. Som jag bjuder på i höstmörkret.

Passade även på att gå upp till dom när jag kom hem, för där vankades det ny bakat. Inte helt fel det inte, man behöver lite energi efter ett ridpass.


I morgon är det invägning, så håll tummarna nu =))


Dagens mat och motion:


Frukost: 2 rostade smörgåsar med ost, och en kopp te

Lunch/ Middag: Torsk, kokta grönsaker och sås. 2 hårda smörgåsar med salami-

Kvällsfika: Kaffe och 2 bullar.

Motion: ridning 1 timme + cykling till och från stallet.

Steg: 8819


 


Av madde - 11 september 2013 19:17

Denna dag har varit seg kan man säga, eller förmiddagen har rullat på. Men annars på eftermiddagen har jag bara legat hemma och haft ont i huvudet. Vet inte varför det inte går över.. Om det är vädret eller vad det kan vara..

Känns nästan som att jag skulle kunna somna nu, men gör jag det så vaknar jag väl i natt istället och inte kan sova.


Har väl egentligen inte så mycket att säga idag, med tanke på att dagen har varit lugn och det inte har hänt så speciellt mycket.. 


Dagens mat och motion: 


Frukost: 2 hårda smörgåsar med salami, te

Mellanmål: Te

Lunch: torskfilé med kokta grönsaker och kall sås ( Cream fresch, lök och rom.)

Mellanmål: Vanilj ostkaka med hallonsylt

Middag: 2 rostade fullkornsbröd med ost, Te

Motion: 40 min promenad

Steg: Glömde sätta på mig stegräknaren idag..

Av madde - 11 september 2013 15:02

Trodde att man skulle kunna sova lite längre idag, men icke kunde man de inte =((

Så blev att upp och vika tvätt och slänga på en tvättmaskin, sen frukost.. Dock vaknade jag med huvudvärk och den har fortfarande inte gått över.. Känns inte så speciellt skönt att ha ont, men får väl dricka mer vatten och ta lite Alvedon.. 

Iaf så har jag varit på ljusbehandling idag och jag ser stor skillnad kan man säga =) Hoppas bara det håller i sig.

Passade även på att åka till Jessica och kolla hur hon bor. Och det var riktigt fint må jag säga! Kul att se!!


Annars har jag inte gjort så mycket mer idag, tagit mig en promenad. Tyckte det var lika bra att ha det gjort, för himmelen börjar se mörk ut.. Och har inte så stor lust att gå i regnet..

Så nu funderar jag på att sitta på balkongen och bara slappa och läsa, eller lägga mig i sängen och vila en stund. Får se vad jag hittar på. 


Dagens lunch: Grönsaker, torsk och kall sås

Min hand den 24/7-2013 ( Inte så mysigt direkt..)  

 

Min hand idag =)) Stor skillnad eller vad säger ni ??

 



Av madde - 10 september 2013 20:56

Älskar denna vecka egentligen, för nu har jag kört 2 jobbdagar och nu ledig fram till fredag kl 12. Sedan jobbar man hela helgen lång, men efter det har man sin lugna vecka och jobbar bara 2 dagar =))) Något att se fram emot iaf!!

Denna dag har man jobbat och slitit iaf.. Och det kände jag när jag kom hem, för var helt slut i benen. Så fick bli en dusch och sedan sängläge en stund =) 

Men innan jag åkte hem så hann jag åka upp till farmor och ladda hennes kontantkort, och så blev man bjuden på mat också =) SÅ det var perfekt att åka hem och bara slappa.

Och inte hade man några planer för ikväll bara ligga och läsa Topp Hälsa som kom i brevlådan idag =) Men icke blev det så inte. Utan Jessica kom över, så vi har suttit och myst med ett par koppar te! Kan inte bli bättre i höst mörkret! =)

Så man kan säga att ledigheten började väldigt bra !!


Nu funderar jag iaf att krypa ner i sängen snart, får se om det blir en bok eller tidningen.

Imorgon är min ända plan att köra en ljusbehandling. Ev. hem till Jessica och kolla hur hon bor nu, beror lite på när jag vaknar och så! Så morgondagen tar jag som den kommer!


Dagens mat och motion:


Frukost: 2 hårda smörgåsar med salami, kaffe

Mellanmål: 2 frukost knäcke med räkost ( Sådant som jag alltid har stående på jobbet, ifall jag blir hungrig)

Lunch: Korvstroganoff med ris, kaffe och en liten tårtbit

Middag: 3 köttbullar och lite mos, Saft och en liten bit äppelmoskaka med grädde

Kvällsfika: 2 koppar te och en dajmrute kaka

Motion: Ingen pga ont i benen (om det nu är en ursäkt....)


Av madde - 9 september 2013 19:38

Ny vecka nu, och det är bara att kämpa på som vanligt kanske lägga lite mer energi på träningen. Har haft uppehåll från gymmet nu under sommaren, eftersom att jag vill passa på att vara ute. Men tror jag ska försöka mig till gymmet denna vecka, ska ju troligen bli lite sämre väder i mitten av veckan. Så kan lägga lite energi och lyfta lite vikter nu =) 


Idag har man då jobbat 7-16! Tur hade jag att axeln höll. Men kände av den en aning, men inte så farligt som tur  var =)) Blev även en sväng till behandlingen idag, får sitta länge och längre nu. Och det verkar hjälpa också. Så det känns positivt. Får inte glömma att smörja in mig med alla dessa krämer bara =)


Eftersom att jag inte orkade göra någon mat själv idag, så blev det en tur ut till pappa för att äta lite =) Plus att jag var tvungen att pussa lite på mina katter! Min katt Smirre blev hela 6 år igår, så han fick lite extra gos haha!! 

När man väl var hemma blev det på med promenad skorna och ta en sväng i solnedgången =) Riktigt mysigt, synd bara att det blir så kallt så fort solen går ner =(


Satt och räknade lite igår på när jag borde vara klar med min viktnedgång, lr när jag borde har nått mitt mål. Dock beror det ju lite på hur hårt jag ligger i. Men om jag skummar lite på siffrorna, så borde jag vara klar i början av mars. Alltså lagom till sommar säsongen, och det känns faktiskt skönt! Sedan beror ju allt på hur jag sköter mig och så. Men ligger jag i den takten som jag ligger i nu, så bör det bli runt mars någon gång. Om jag nu inte känner att kroppen inte behöver gå ner mer, man ser ju lite vart eftersom när man är nöjd också. Så vi tar en ska i taget =) Men känner mig riktigt nöjd med det jag har åstadkommit nu så =)


Dagens mat och motion:


Frukost: 2 husman med salami, yoghurt, kaffe

Mellanmål: 2 frukost knäcke med räkost

Lunch: köttbullar, potatis, brunsås och sallad, kaffe

Mellanmål: Kaffe och en tårtbit

Middag: Pasta med laxröra

Motion: ca 30 min rast promenad

Steg: 7000


Av madde - 8 september 2013 17:10

Denna helg har gått riktigt fort tycker jag! Så i morgon börjar vardagen igen..

Idag har jag väl inte gjort något speciellt, varit ute och gått är väl det ända! annars har jag bara varit hemma och tagit det lugnt! Idag så har axeln varit mycket bättre.. Har inte känt av den, bara några fåtal gånger. Så tror att jag behövde vila upp den! Hoppas nu bara inte att den börjar värka i morgon när man börjar jobba igen...


Så idag har man väl egentligen inte så mycket att skriva om, eftersom att man inte har gjort något. Har fastnat i en ny bok igen haha! Sankta Psyko heter den. Ska väl fortsätta med den ikväll, om det inte är något bra på tv ikväll. Tycker inte det är något att se på tv längre! Lite tråkigt faktiskt... MEn men tur man kan roa sig med en bok iaf.


Dagens mat och motion:


Frukost: 2 husman knäcke med ost

Mellanmål: Kaffe

Lunch: Vaniljostkaka med hallonsylt

Mellanmål: 2 husman knäcke med salami

Middag: Omelett med tonfisk, sallad, gurka, tomat och morötter. en liten klick vitlökssås.

Motion: 35 min promenad


Att göra denna nya vecka:

Måndag: jobba 7-16, Behandling

Tisdag: Jobba 7-16

Onsdag: Behandling

Torsdag: Ridning

Fredag: Jobba 12-22, behandling

Lördag:Jobba 7-16

Söndag: Jobba 7-16

Av madde - 7 september 2013 18:53

Idag tror jag att jag mest har vilat.

Började ju som sagt dagen med en promenad, sedan blev det till att handla lite eftersom att jag fick för mig att baka.

Kakorna blev helt okej, så nu har man lite fika om någon vill komma över och fika =)

Annars har jag legat på balkongen och läst. Har börjat med en ny bok nu, så hoppas att den är lika bra som den förra!!

Men iaf så blev det tok för varmt på balkongen, så gick in och la mig på soffan. Och där somnade jag ganska så fort!

Så nu har jag precis ätit hemma gjord pizza! När jag gör pizza hemma använder jag mig av tortillabröd, och tycker det blir mycket godare. Blir inte denna degiga känslan som man kan känna när man köper pizza.


Så min dag har egentligen bara innehållit vila. Det är mycket pga min onda axel.. Hoppas att den ska bli bättre... Har jag lika ont i morgon, så får jag börja pillra i mig lite tabletter.


Nej nu ska jag krypa ner i soffan och bara njuta..


Dagens mat och motion: 


Frukost: 2 husmanknäcke med ost

Lunch: Köttbullar, potatis och brunsås

Mellanmål: Kaffe och en daimkaka 

Middag: Hemma gjord pizza. ( Tomatsås, bacon, champinjoner, ananas, lök, ost och vitlökssås ) Vitt vin

Övrigt: Chips skruvar.

Motion: Promenad 35 min 


Glömde lägga upp bild på gårdagens middag, så idag får ni 2 matbilder =)


   


Av madde - 7 september 2013 11:49

Blev en ordentlig sovmorgon till 10 idag!  Riktigt skönt, dock känner jag mig fortfarande trött =(

Huvudet värker en aning och axeln värker värre än igår =((

Så det är bara skit med kärringen idag.. Tur att solen lyser så man får lite glädje iaf!

Har precis varit ute på en promenad i solen, tänkte att smärtan skulle släppa men den blev bara värre =(.. Så får se hur jag ska få bort den idag. Har inte lust att proppa i mig massa tabletter. Så får försöka att vara stilla med den eller något liknande!


Har inte så många planer för idag, funderar på att baka. Såg ett recept som jag tänkte pröva, dajmrutor =) Alltid bra att ha lite fikabröd i frysen ifall man får oväntade fikagäster. 


Får se om jag ska försöka göra några fler matlådor också, men vet inte riktigt vad jag är sugen på. Håller ju på att äta ur frysen, så man kan inhandla nytt =) Tycker faktiskt att det går bra, så en vecka till så kanske man kan göra en riktig "STOR" handling =) haha!


NEj nu ska jag göra något av denna dag! 

Ha en trevlig lördag där ute! 

Presentation


Jag är en 27 årig tjej som kämpar för att gå ner i vikt, för att orka rida.
Här får ni följa min viktnedgång, ridning och vardag.

Läs och njut! ;)

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Besökstoppen

Besökstoppen

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Resultat

Gästbok


Skapa flashcards