Direktlänk till inlägg 25 mars 2014
Tänkte att jag skulle skriva recepten som jag har använt mig av när jag har bakat bars och bröd. Så får vi hoppas att ni också kan ta nytta av dom.
Bars
1 dl solrosfrön
3 dl havregryn
1 msk hett vatten
1 dl russin
1 dl gojibär
1-2 msk honung
4 dl valfria flingor
15 st färska dadlar ( jag avstod från dom, då jag inte äter det)
Ev. lite malen kanel eller kardemumma
Mixa ihop alla ingredienser fint i en mixer. Känn efter på massan om den är tillräckligt fast men ändå mjuk så att den går att platta till eller forma. Om massa inte håller ihop sig kan du tillsätta mer honung eller vatten, är den för lös kan du tillsätta med havregryn eller flingor och mixa lite till.
Tryck ut smeten på smörpapper och slå in som ett paket. Ställ i kylen några timmar och skär sedan i lagom stora bitar.
Förvaras i kylen!
Nyttigt bröd ( 1 limpa)
2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl linfrö
1 dl sesamfrön
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
3 msk honung
Valfri frukt
4 dl yoghurt/fil
Sätt ugnen på 200, rör ihop alla torra ingridienser och tillsätt sedan yoghurt/ fil och hunung. Grädda sedan i ugnen ca 45-60 min.
Har bytt bloggplats, så vill ni följa mig får ni gå in på denna sida http://maddeviktresa.blogg.se Ha en trevlig kväll där ute =) ...
Nu är det helg, riktigt skönt. Tycker veckan har gått bra fort. Det har varit jobb hela veckan och mina 2 ridpass på finaste Brylant. Dom passen har gått fint, det är bara att fortsätta att träna. Snart sitter det, inte långt kvar. Tror dock att ja...
Uppe med tuppen i morse. Lämnade in bilen på verkstaden eftersom att jag har haft problem med fläkten. Visade sig att det var ett löv som hade kommit in.. Så nu är det åtgärdat. Skönt, bara köra vidare nu. Jag börjar ju inte förrns 9.30 idag, det ä...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 | 4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|