Alla inlägg under januari 2017

Av madde - 30 januari 2017 17:45

Som vanligt är jag lite seg att uppdatera, vet igentligen inte varför.. Men det blir väl så ibland.

Förra veckan var det jobb, 2 ridpass och sen fyllde man ju år i torsdags :P Hihi! 


Ihelgen har vi haft lite firande. Mamma kom till oss i fredags och var kvar tills söndag. Fick hjälp att städa här hemma, och så var vi ute hos morfar en sväng! Igår var pappa, sussie, farmor och svärfar här och fika. Kan egentligen säga att vi har haft en väldigt lugn helg ändå! Har även varit och kollat av lägenheten, då min hyresgäst lämnade in sina nycklar i helgen. Kommer sakna henne! Men tur hon bara flytta till sthlm, så man kan ju firtfarande träffas =)


Idag har det blivit arbete 8-16.30 Var sugen på en promenad när jag var på jobbet, så råkade man sätta sig i soffan när man kom hem.. Som man inte ska göra.. Men blev faktiskt arg på mig själv, så knöt på mig skorna och gick ut i mörkret. Avverkade en 40 minuters promenad!!! Och ångrar verkligen inte att jag gick ut. För det var riktigt skönt! Tror helt enkelt jag får bli lite tuffare på mig själv =) 


Har uppbokat hela denna vecka..

Tis: Jobba 7-15.30 APT 16.30-19 Ridning 20.25-21.25

Ons: Jobba 9-18.30

Tors: Jobba 8-15.30 Ridning 19.20-20.20

Fred: Jobba 9-18.30


Oj jaaa det blir sena kvällar denna vecka.. Bara att kämpa på! 

Annas har det inte hänt något speciellt. 


Gårdagens middag. Älgpannbiffar, Hemmagjord potatismos, svampsås och lingonsylt!! 

 

Av madde - 22 januari 2017 13:17

Än har jag inte kommit in i någon bra rutin. Kan det ha att göra med att jag har haft ordentlig huvudvärk och även varit lite små förkyld..?!?! Troligen. Ska försöka komma på fötter denna vecka som kommer. Har varit mycket nu när det gäller lägenheten. Ska börja rensa ur den nästa helg är tanken.. Och sedan ska den ju även städas ur.. Kommer att ha lite att göra ett tag fram över.. Men det känns skönt att det snart är över. 


Pratade även med sambon idag om att slänga ut allt snacks hemma.. Bara för att man ska få en ordentlig start på allt. Känns som att man fortfarande sitter fast i det här goda sedan jul och nyår. Helt enkelt är det bästa att bara kasta det man inte bör äta.


Ska ta mig upp på rodden igen oxå, så att man kommer i form någon gång haha! Bättre sent än aldrig! 

Tur man har ridningen 2 ggr i veckan, så satt man får någon motion i veckan. Men man vill ju ut det där lilla extra också, och det är det jag inte har kommit åt än. Men man får ta lite i taget. Man vill ju att allt ska funka praktiskt! 


Känns som att jag bara skriver lite svammel. Men har ju bloggen också för att man ska kunna skriva av sig. Och då kan det bli lite osammanhängande också.  


Nej om man ska hitta på något denna dag också. eller vi har ju precis kommit hem från  farmor, va där på lite förmiddagskaffe idag. Och ska senare till svärmor på middag.


Hoppas ni har det bra där ute! 

Av madde - 9 januari 2017 18:53

Vardagen är igång igen, även om man jobbade förra veckan. Så är det som en nystart idag, då det inte är några röda dagar på ett tag. 

Det är alltså dags att hitta nya rutiner, så att vardagen går ihop. Nytt schema att anpassa allt efter. Blir ett par sena dagar i veckan, plus att man har ridningen 2 ggr i veckan. Och dom ligger ju ganska sent på kvällen, blir mycket till att bara hem och vända =) Men man ska nog kunna få ordning på någon form av rutin. Tar väl ett tag att hitta något som passar. Ska ju få in lite träning också!  


Denna vecka har man fullt upp iaf. Ridningen börjar, ska kolla av lägenheten inför visning. Tur jag har en sådan hjälpsam hyresgäst som städar.  Blir även en sväng till sthlm på lördag med jobbet. Är så himla nöjd att jag tog beslutet att säga upp mig från mitt gamla. Har en känsla av att jag kommer att trivas bra på mitt nya =) 


Har ju varit 3 dagars ledig denna helg. Och vi har fått en del gjort. Fixat nere i min lägenhet med lite smått och gott. Fixat våran källare, så att jag kan få plats med mina saker. Även varit hos svärfar och hjälpt honom. Julen har även städats bort. Bara gardinerna kvar, och dom lär åka till helgen. 


Annars rullar allt på, har tagit lite nya invägning mått och vikt. Så nu ska man börja kämpa. Just därför måste man komma in i bra rutiner så att allt funkar. Man får ta lite i taget. 


Resten av denna kväll blir nog till att ligga i soffan och ta det lugnt. Kanske man ska vara lite social med sambon om han har tid vill säga.. kanske är något bra på det för hans del! Vi har precis fått hem vår andra tv:box. Så nu är det bara för honom att fixa det, så jag ÄNTLIGEN kan få se det programmen jag vill se!! Det är underligt det där att jämt mannen i huset ska bestämma vad som ska visas på TV:n..... :-) 


Hoppas ni har det bra där ute! Och inte töar bort nu när det blev milt väder!!


Av madde - 1 januari 2017 16:43

Nu har vi ett nytt år framför oss! Får se vad detta år har att erbjuda.

Under 2016 har det hänt en hel del. Lite snabb summering av detta år som har gått. Börjar med att jag tog beslutet om att öka min ridning till 2 ggr i veckan. Och det är ett beslut som jag verkligen inte ångrar. 

På jobb fronten blev jag först tillordnad "samordnare" under sommaren 2016 på hemtjänsten. Men efter nästan 8 år i hemtjänsten valde jag själv att säga upp mig. Jobbade min sista dag i Oktober, med inga planer på vad jag sen skulle göra. Började dagen efter som timanställd på Västra förskolenheten i kommunen. Och där har jag jobbat varje dag, med några enstaka dagar ledigt. Blev även där tillfrågad tjänst. Så nu i morgon 2/1- 2017 börjar jag på heltid fram till slutet av juni, på en av förskolorna. Kommer bli en spännande tid! 

Ett annat stort beslut jag har tagit under året är att sälja min lägenhet. Nu är det bara vänta och se när den blir såld. Lägenheten laddes ut nu jul och nyår!! Nu väntar man med spänning hur det kommer att sluta! 


Det har alltså blivit en hel del beslut under året som gått, och jag är bara nöjd med alla beslut. Ångrar ingenting. 


Ja så vad händer nu detta år. Jo nu är tanken att kilona ska rasa iväg, har ju inte gått så bra nu under jul och nyår haha! Man har väl gått upp allt man gick ner under året. Men känner mig verkligen taggad för att klara detta. Och som jag har sagt innan, jag gör min viktnedgång mkt för att jag ska kunna orka rida. Och ridningen isig tycker jag har gått bättre under den senaste tiden. Eftersom att jag själv tror att jag har haft en innre stress när jag jobbade i hemtjänsten. Det är iaf min teori, eftersom jag mår mkt bättre nu! 


Jul och nyårshelgen har varit toppen. Den har vi firat med våra familjer. Bara myst och haft det gott! <3 


Under mellandagarna så har jag även ridit en privatlektion på Brylant! han är äntligen frisk! Och oj så fin och arbetsvillig han var, han hade inte gått på ca 2 veckor efter att han hade börjat blöda näsblod. Även om man var först upp på han efter sin långa vila, så var han inte alls för pigg. Kanske hade han varit piggare om dom inte hade longerat honom på fm hihi =)  


Nu ser vi fram emot ett nytt år med nya spännande upplevelser! 


Nyårseld!

Mosters älskling <3 

   

Jag och Brylant på en privatlektion i mellandagarna! 

 

Jag och brylant! 

Så mycket kärlek! 

   

Presentation


Jag är en 27 årig tjej som kämpar för att gå ner i vikt, för att orka rida.
Här får ni följa min viktnedgång, ridning och vardag.

Läs och njut! ;)

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Besökstoppen

Besökstoppen

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Resultat

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards