Alla inlägg under april 2015

Av madde - 21 april 2015 10:44

Kom precis in från en solig långpromenad. Blev en sväng i spåret på ca 55 min. Det vill säga att det blev ca 4,8 km. Inte helt fel det inte =) Kändes riktigt skönt att starta dagen så, och en massa sol i ansiktet och solenergi fick man =) 

Nu är man igång igen känns det som, bara hoppas det håller i sig igen.


Funderade lite på när jag gick, om man skulle börja ta morgon promenaderna som jag gjorde förut. Det vill säga att jag får gå upp vid halv 5-5 för att hinna med en promenad på 30 min, innan jag börjar jobba. Behöver göra något drastiskt för att få igång mig själv. Och eftersom att pollen har kommit, så känner jag av det när jag är ute och går. Eftersom att pollen nivån är lägre på morgonen, kanske det är bäst att köra konditionen på morgonen. Och träna innan frukost säger dom ju är bra. 

Även tror jag att denna vecka kan vara lätt att komma upp i tid på, då sambon går upp den tiden. 

Bestämmer nu att det får bli tidiga dagar med start med promenad, och på kvällen får det bli ett styrkepass =) 

Kan även vara kul och se om det händer något på vågen. Nu känner jag mig mer än taggad =) Underbart! 


Idag är jag ledig iaf, planen är att åka och handla lite. Sedan blir det att städa av lite här hemma. Sen tänkte jag sitta på balkongen och få lite sol på mig =) 

Dags att börja dagen då!! Trevlig tisdag där ute =) 


 

Av madde - 18 april 2015 15:21

Solen strålar och det är helt ljuvligt ute =) Kom precis in från balkongen där vi har suttit och tagit oss en kaffe, mysigt och skönt! 

Har haft lite för mig det senaste dagarna, i torsdags blev det ridning. Det vill säga hoppning med Teddy. Gick inte riktigt som jag hade hoppats på, troligen för att jag inte var i form.. Bättre lycka nästa gång =) 

Även så kom mamma hit i torsdags kväll. Så i fredags blev det till att planera om blommor, med hjälp av mamma. Eller jag kollade på och satte ut blommorna på plats igen hihi! Fick även in lite blommor i badrummet nu, det gjorde ett väldigt stort lyft där inne =) Vi tog även en tur ut till morfar och fikade med honom. Annars blev det en väldigt lugn fredag kväll med älsklingen. 


Idag däremot har vi varit i fullgång, har åkt runt och kollat affärer. Varit nere på stan och handlat lite kläder och hämtat en solkräm som jag hade beställt. Fick även bli en dejt på kina restaurangen, för att äta lunch! 

Denna helg tillbringar vi tillsammans, då vi har haft många helger i rad där vi har farit runt. Riktigt skönt att bara tillbringa tid tillsammans =) 


Det var ju vägning igår också, dock inga bra resultat.. men det visste jag ju redan. Eftersom att jag har varit sjuk. Blev + 1,1 kg.... Suck! Bara till att fortsätta neråt då... 

Dock har det inte blivit några bra matvanor här hemma längre, eftersom att vi inte längre är sugna på någon mat. Därför blir det oftast snabbfabrikat. ... Men det ska bli bättre till nästa vecka, då vi har bestämt oss för att göra i ordning en ordentlig matlista som vi gjort förut. Och eftersom att jag bör kunna träna fullt ut nästa vecka, så blir det ju ännu bättre =) Vi peppar till en ny vecka med nya möjligheter. Ingen idé att ge upp bara för att vågen visar plus inte =) 


Nej dags att göra någonting nu. Hoppas ni har en fin lördag där ute =) 

Av madde - 16 april 2015 12:51

Nu börjar kroppen återhämta sig. Visst jag är fortfarande snorig, men inte lika trött längre iaf. Så det har hjälpt med att enbart legat hemma i 3 dagar. 

Idag fick det bli en sväng med farmor och handla, eftersom att jag ändå var tvungen att gå på apoteket kunde jag lika bra ta med henne =) Men det blev en kort visit med farmor eftersom att jag vill spara på krafterna tills i kväll. Tanken är att jag ska rida, vi får se hur mycket jag orkar. Men brukar konstigt nog orka mer än vad jag tror =) 


Ikväll kommer även mamma hit. Så imorgon blir det en sväng till morfar och sedan fixa lite med blommorna här hemma =) Något måste ju mamma få göra när hon kommer hit, perfekt att låta henne plantera om mina blommor då ;) hihi!


Det är även invägning i morgon, tror dock på plus. Eftersom att jag inte har kunnat träna i veckan. Men det får stå vad det vill på vågen. Bara att kämpa på ordentligt när jag blir helt frisk. Fick nämligen ett par fina hörlurar av älsklingen igår =) Så nu kan man gå och lyssna på musik utan problem när man är ute och går =) Har tur som har en sådan underbar sambo, som skämmer bort än =) 


Nej ska vila lite nu, så får vi se om jag tar en promenad senare, lr om jag enbart kör ridning ikväll- 

Av madde - 15 april 2015 11:34

Har fruktansvärt långtråkigt här hemma.. Inte alls kul att vara sjuk, men bara att försöka vila och vila, så kanske man blir frisk lagom till helgen..

Har legat inne månd och tis.. Men idag tyckte jag det såg så fruktansvärt skönt ut ute, så bestämde mig för att ta en liten promenad. Ingen som har dött av lite friskluft. Det var verkligen skönt att gå lite. Visst det blev jobbigt i slutet, men men. Har märkt att ryggen har tagit stryk utav att bara ligga i sängen och soffan, därför behövdes det röras lite på sig. 

Resten av denna dag blir det väl till att bara ligga och ta det lugnt. Kanske ta en kaffe på balkongen när solen kommer dit. 


Annars är det inte mycket som händer.. Har väldigt tråkigt.. Skulle vilja göra så mycket här hemma, men orkar verkligen inte.. Får ta tag i den när jag känner mig piggare.

Men nu är det dags för en smoothie iaf. Hoppas ni också har sol och njuter av den =) 

Av madde - 13 april 2015 09:31

Trodde inte min förkylning skulle bli värre än vad den var, men tydligen... Suck!! Nu blir det att vara hemma några dagar, och inte kan man träna heller.. Blir helt enkelt bara till att tänka på vad man stoppar i sig...


Men denna helg har vi haft fullt upp. Vi har varit hundvakt, så det har blivit lång promenader och massa hund mys. Även har jag ju jobbat kvällar.. Igår var vi och byte däck på bilarna. Eller Patrik byte däck medans jag städade ur bilarna =) Gäller att dela på arbetet haha! Men nu är det klart, och det betyder att vi kan ta det lugnt nästa helg. 


Skulle verkligen behövas städas här hemma, eftersom att det är massa hundhår och så. Men då man har åkt på förkylningen som verkar gå nu får det bli till att städa en annan dag helt enkelt. Idag får det bli till att börja med en ny bok. Läser som aldrig för nu. =) 


Ja annars händer det inte så mycket.. Det rullar på som vanligt bara. 

Nej lägga sig på soffan och ta det lugnt då. 

Av madde - 10 april 2015 10:22

Fredag idag och det betyder lite redovisningar. Lite blandat med dagens resultat, men det har ju ändå varit påsk.. Vikten verkar gå ner men inte måtte... Undrar vad man ska göra åt det, lr om jag enbart ska mätta mig engång i månaden.. Hm.. Tror nästen avv jag ska göra det, för att man inte ska känna pressen lika mycket. Så nu bestämmer jag att det blir enbart mått redovisning engång i månaden.


Här är dagens resultat:

            27/3-10/4                   Sedan start 19/1-15

Vikt:      -0,3 kg                         -2,5 kg

Navel:    +0,5 cm                       - 3 cm

Bröst:    -1 cm                           -3,5 cm

Midja:   -0,5 cm                         -2,5 cm

Lår:       -1 cm                           - 1,5 cm

Arm:      0                                  - 1 cm

Hals:     -1 cm                            - 1,5 cm


Siffrorna kunde ha varit bättre.. men nu är dom inte det, så det är bara att lägga ner ett extra kol. Har dock börjat fått ont i halsen, hoppas det inte är någon förkylning på g nu...Men det är ju typiskt när man väl börjar komma igång med träningen..


Nej nu ska jag se om man får liv i syster och hunden, dom verkar tro att detta är något vilohem mohahahahaa :) 

Ha en trevlig helg där ute! Jag ska jobba iaf! 

Av madde - 8 april 2015 10:45

Ledig på dagen idag, börjar jobba 16-22 idag. Känns skönt att man har hela dagen på sig att göra något. 

Men vad ska man hitta på är frågan.. Tanken är att jag ska träna och annars ta det lugnt tror jag. Blir väl säkert att fixa lite här hemma. 

Har hållt igång med träningen nu iaf. I måndags blev det ett styrkepass och promenad och i går en promenad i den härliga solen. Idag tror jag att jag kombinerar promenad och styrketräning =) Skönt att komma igång iaf. Sen blir det att hitta på något att äta också. Eftersom att jag inte känner för att äta middag på jobbet när jag kör ett sådant konstigt pass, väljer jag att äta lite tidigare. Och sedan ta med mig något i bilen när vi åker runt. Det räckte med det i måndags så borte räcka bra idag också =) Man måste hitta en bra balans i maten, när man jobbar oregelbundna tider.


Annars är det inte så mycket som händer. Torsdag och fredag är man ledig, lika skönt som vanligt att vara ledig. =) Syster kommer hit i morgon och wilma, så blir att umgås med dom =) Mysigt! <3 


Blir även ridning i morgon, ska bli riktigt kul! Cyklade även till jobbet igår, och det kändes lite i benen när man cykla hem. Bra träning det där haha! 


Nej nu ska jag göra något av denna dag också =) Hej hopp! 

Av madde - 6 april 2015 12:09

Sista dagen på påskhelgen, och jag börjar jobba igen. 16-22.

Har haft en trevlig vistelse i Finland, med mycket mat och dricka. Kanske lite för mycket mat men men inte så mycket att göra åt det. Får träna hårdare denna vecka =) 


Jag hade tänkt att jag skulle dela med mig av förra veckans siffror, men hade inte tid med att måtta och väga mig innan jag åkte. Därför får det bli siffror på fredag istället =) 

Igår blev det en seg dag, då vi kom hem på morgonen. Så blev bara soffan hela dagen igår.


Men idag har batterierna laddats upp igen. Därför fick det bli en promenad och träning på fm. Blev träning på ca 70 min =) Känns riktigt skönt att ha fått börjat träna igen, eftersom att man har varit lat nu under helgen =) 

Nu är det bara köra på fult ut igen. 


Idag börjar även mitt nya schema på jobbet och andra nya ändringar. Det vill säga att jag kan börja cykla till jobbet, då jag kommer att utgå här ifrån vissa kvällar och dagar. Mer träning vill säga :P Slippa ta bilen till jobbet är ju inte helt fel =) Blir både bra ekonomiskt och jag får lite mer vardags motion =) 


Annars har det inte hänt så mycket, allt har bara rullat på. Har försökt att tänka på gluten så mycket som möjligt. Men svårt när man är bortrest... Har även känt att magen har varit orolig.. Så glutenfritt kanske har en inverkan iaf =)


Nej nu blir det lite kaffe och hänga tvätt.. 

Hoppas ni har haft en bra påskhelg där ute =) 

Presentation


Jag är en 27 årig tjej som kämpar för att gå ner i vikt, för att orka rida.
Här får ni följa min viktnedgång, ridning och vardag.

Läs och njut! ;)

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29
30
<<< April 2015 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Besökstoppen

Besökstoppen

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Resultat

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards