Alla inlägg under april 2014

Av madde - 24 april 2014 20:51

Denna dag har varit riktigt lång må jag säga. Varit igång sedan halv 5... Var på läkarbesök på KS, ang mina eksem.. Så nu har jag en hel del att tänka på.... Fortsättning följer i September, när jag ska tillbaka och göra lapptest..


Väl hemma som inte blev förrns 13 tiden, passade även på att gå förbi posten och hämtade ut min chokladsirap. Denna gång var den hel. Så nu ska det lagas proteinpannkakor.. =) 

Blev till att sitta ett par minuter när man kom hem, för att ladda om till en joggingtur.. Dock var det tur att jag satte mig ner, för då ringde det på dörren. Och där var posten med ytterligare ett paket från svensk hälsokost. Ska nog kunna klara mig nu ett tag =))

Var iaf ute och sprang, var meningen att det skulle vara 1 min jogg och 1 min promenad 12 ggr. Men pollen satte stopp för det, så blev endast 8 ggr.. Dock inte så dåligt, med tanke på hur mycket jag gick på fm. =)

Och nu på kvällen har jag varit iväg och ridit. Gick riktigt fint måste jag säga. Idag känner jag att jag för första gången orkade hålla ut hela lektionen. Tror det kan vara tack vare att jag har börjat tränat mer och mer nu =) Och det tackar vi för =)

Har även hunnit med att träffa kusinen nu på kvällen. Och satt själv hos min moster, så höll henne sällskap =) 

Så mer än så här tänker inte jag göra idag. OCh speciellt inte träna något mer idag haha!!! Har ju nästan blivit 3 pass idag..


Igår hade jag en mysig dag. Träffade Sanne på fm, vi tillbringade tid i stallet =) Alltid lika trevligt. Och på em så blev det att sola med Jessica. Satt bara och tog det lugnt i solen! Inte helt fel det inte =) 

Så gårdagen var riktigt mysig !!


NU tänker jag ta och läsa lite och ladda för min långa jobbhelg.....

Av madde - 22 april 2014 19:01

Ännu en dag som har rullat på i fullfart! Som vanligt jobb 7-16, så blev att man fick jobba en halvtimme extra. Men gjorde inget för mig, eftersom att jag inte hade någon tid att passa.

Blev raka vägen hem för att starta en tvättmaskin, så ska snart hänga den.. Passade även på att ta en tur i spåret. Idag blev det 1 min jogga och 2 min promenad, med 12 intervaller.  Kände att benen inte riktigt ville som jag, men jag tog mig runt iaf. Bara att kämpa på fast benen och kroppen inte känner för det. Man måste ju övervinna sig själv. Kändes iaf bra efteråt. Skönt att ha det gjort, och nästan så jag börjar tycka det är kul att jogga.. =) Jag som alltid har hatat det, för att jag får så fruktansvärt ont i knäna.. Räknade ut att rundan idag blev på ca 3,5 km...


Eftersom att jag var uppe i varv när jag kom hem, och solen lyste rakt in i lägenheten och visade allt damm. Så fick det bli till att städa också. Skönt att ha det gjort, nu när man är ledig 2 dagar. Man slipper att tänka på sådant och bara kan roa sig med annat =))


Nu har man precis fått i sig lite mat, blev mina protein pannkakor som jag beställde från svensk hälsokost. väldigt goda måste jag säga. Väntar nu bara på att min kalorifria chokladsirap ska komma. Den sprack nämligen i transporten, så bad om att få en ny.

Såg även i morse att jag måste beställa hem ännu mer tabletter. Mina fiber håller på att ta slut.... Dom går åt som jag vet inte vad! Så bara att beställa hem mer! 


Ska ta och hoppa in i duschen nu, och hänga tvätt. Sedan blir det slapp resten av denna kväll. Tycker jag är värd det =))


Av madde - 21 april 2014 20:08

Denna dag har gått i ett fram tills nu =) Väldigt skönt att ha att göra måste jag säga.

Ett jobbpass 7-16, där dagen rullade på. Skönt att solen lyste, då går dagen så mycket fortare också!

Vidare och hämta upp farmor för att åka ut till pappa och äta middag. Där blev det grillat med färskpotatis, och efterrätt blev det äppelpaj med vaniljsås. Mummmmmssss!!!

Fick påskägg med trisslotter, eftersom att jag inte ville ha godis. Så där vann jag 90 kr =) Inte fel det inte. Glömde att säga att jag fick triss av mamma också, och där vann jag 30 kr =) Och av syster fick man biljett till Diggillo i sommar =) Så alla presenter tackar man för =)) 


Avslutade denna dag med ett intervallpass. Jogga 1 min och gå 2 min, med 10 upprepningar. Avslutade med 5 min promenad. Och sedan lite styrcke övningar på det. Förra gången jag sprang så klarade jag bara 7 upprepningar. Och idag gick det utan problem med 10 upprepningar! Eftersom att detta bara var andra gången jag var ute och sprang blev jag riktigt förvånad!! Men oj så nöjd jag blev. Egentligen så var det vilodag idag, men eftersom att jag inte sprang i lördags när det var jogging på mitt jogging schema så fick det bli idag. Måste ju springa bort påskmaten haha! 

Så nu kör vi denna vecka. 


Hoppas ni där ute har haft en bra start på denna vecka =) 

Av madde - 20 april 2014 18:26

Hemma igen efter några dagar nere på landet. Och inte kan man klaga på vädret inte! Har ju varit helt underbart väder, och eftersom att solen har lyst så har det ju blivit några glas rosé =)) Och det får man unna sig när det är påsk och ledighet!

Har varit en riktigt bra helg med mycket skratt och lite arbete. Men eftersom att man är minst och var gäst, så behöver man ju inte göra så mycket ;) haha! Men gått mycket har man iaf gjort. Mysigt att syster kom också. =) 

I morgon fortsätter påskfirandet med först lite arbete 7-16, och sedan vidare till pappa och äta middag =) 


Men sedan är det vardag igen, och då blir det fokus på träning och mat igen! 

Vågen visade på + 0,2 kg.. Så det var inte mycket upp. Försvinner snabbt dom kg. Och på torsdag, får jag äntligen lite mer info om vad som händer med mina händer och fötter.  Fullspäckad vecka känns det som att man har, men men bara att bita ihop =) 


Lite bilder från helgen: 


Jag med ett glas Rosé vid lunchen

 

En paus vid gäststugan 

 

Mamma får arbeta

 

Jag och syster <3 

 

Av madde - 17 april 2014 19:54

Denna dag har sprungit iväg. Rätt kul när vi tror att vi ska ha fullt upp hela dagen, och helt plötsligt får vi andas ut några minuter =) Även om dagen har gått i ett hela tiden, så lyckades vi lägga upp det riktigt bra. Vårat Team är ju grymma!!!! =)

Iaf blev det raka vägen hem, för att göra sig redo för att rida. Väl i stallet så fixade jag Lothar som vanligt, men sen fick jag reda på att han var halt... Så då fanns det inte så många andra val än att hoppa upp på Frej. Som jag har skrivit tidigare, så har jag haft lite respekt för honom... Eftersom att han fick för sig att bocka och ha sig i slutet när jag red honom förut.. Så har ju inte vågat upp riktigt på honom efter det. Men med en peppande ridlärare så övervann jag min rädsla. Är riktigt stolt över mig själv idag =) Plus så gick det ju faktiskt riktigt bra också haha! Med tanken på att jag har lärt mig nya saker på Lothar, så kunde jag föra över de till dagens ridning. Frej har en tendens att skjuta ut mig åt sidan, så att jag kommer ur balans. Men idag satt jag där jag satt =)) Nöjd tjej!


I morgon blir det till att jobba 7-12. Sedan är man ledig resten av påsken, eller ja iaf lördag och söndag. Och då beger jag mig ner till mamma. Så lite semester, och ska unna mig god mat och vin :D


Även i morgon blir det invägning. Resultatet får ni på söndag när jag kommer hem.

Hoppas ni får en trevlig påsk där ute! =))

Av madde - 16 april 2014 10:10

Eftersom att jag går efter ett löparschema nu i 4 veckor, så var det meningen att jag skulle vila idag. Men känner att det var lite för mycket vila i schemat, så tänkte att promenad kan ju inte skada. Blir ju bara till det bättre. Så kom precis in från en solig promenad. Behövde få värma upp musklerna eftersom att dom värker som jag vet inte vad. Men det är på ett sätt skönt, för då vet man att man gjorde nytta igår haha! 


Så här har jag planerat veckans träning:


Måndag: Promenad 45 min

Tisdag: Intervaller Jogg+ gå 30 min

Onsdag: Promenad 35 min

Torsdag: Ridning 60 min

Fredag: Vila

Lördag Vila

Söndag: Intervall jogga+ gå 30 min. Styrkeövningar


Så känner mig nöjd med det upplägget. Enligt mitt schema så skulle jag jobba som i morgon, men eftersom att jag jobbar till 16 och sedan rider på det. Så blir det inte av. OM jag inte har massa energi kvar så att jag beger mig ut när jag är klar med ridningen haha.

Nej nu ska jag hoppa in lite snabbt i duschen innan det är dags att åka! 

Njut av solen idag, det tänkte jag göra iaf! 

Av madde - 15 april 2014 18:26

Nu är kärringen i farten igen haha =) 

Känner mig riktigt taggad nu för att träna. Dock har jag inte direkt någon motivation för att gymma. Därför har jag fått sådan bra inspiration av löpguiden som var i månadens ToppHälsa. Detta pågår nu i 4 veckor. Och tänkte att jag skulle testa, så man får upp konditionen. Och eftersom att jag vill träna så mycket som möjligt ute, så passar det ju perfekt. Plus att det är styrkeövningar man ska utföra också, men det gör man såklart inne. 

Tänkte iaf se om jag och mina ben orkar hålla ut i 4 veckor. Man tackar ju gärna ja till bra kondition. Så nu blir det till att kämpa.

Har precis varit ute och kört ett pass i spåret. Dagens upplägg var att jogga intervaller. Jobba 1 min och gå 2 min, med 10 upprepningar. Dock klarade jag bara 7/ 10 idag. Men med tanke på att jag inte har joggat på hela vintern, och inte varit ute och gått nu på ett bra tag så är jag nöjd =) 

Det är även lätta styrkeövningar, sit up, armhävningar och utfall. Skönt att slippa krångla till det med vikter och andra saker som man inte har hemma. Brukar nästan alltid vara övningar med saker som man inte har hemma.. Så denna metod tror jag funkar bra för mig =) Jag testar och ser. Följ mig gärna nu på bloggen när jag kommer köra på. Som sagt är taggad till hundra. Nu ska jag kämpa och inte ge upp! Vet att det kommer motgångar. Men med pepp från olika håll så ska det allt gå =)


Nej nu ska jag ta och äta lite. Blir broccoli och baconpaj =))

Av madde - 14 april 2014 19:49

Dagen börjar lida mot sitt slut. Dock kanske man inte kan gå och lägga sig än, även om det skulle vara skönt. Får hålla mig vaken iaf en timme till. 

Har iaf haft fullrulle på förmiddagen idag. Jessica ringde och hörde om vi skulle ut och gå. Och inte säger man nej till det, nu när jag ändå är på bättrings vägen. Så det blev en promenad i solen på ca 45 min. Men efter det så väntade Natta-lee, så då blev det att vi 3 tog en kaffe hemma hos mig =) trevligt det. Är glad för Natta-lees skull som inte har allt för lång tid kvar tills hon har körkort =) Bara fortsätta köra, så har du snart de!!!


Efter att jag lämnat Natta-lee vid bussen, så tog jag en sväng på blomsterlandet och willys. Men hade för ont i huvudet för att gå runt några längre stunder. Så fick bli att åka hem och lägga sig i sängen för att vila bort huvudvärken.. Men fick tampas med den resten av em... Nu på kvällskvisten har den iaf gått över.. Men nu känner jag mig rastlös, men ändå trött...


Imorgon är det jobbdag igen.. Hade gärna varit ledig ett par dagar till.. Men det är mindre än 2 månader kvar till semester.. Och det betyder att jag har mindre än 2 månader på mig att snygga till formen lite. haha! Något kg ska man väl lyckas gå ner tills dess. Sen när man kommer hem är det ju sommar, och då vill man ju kunna vissa sig i bikini på badstranden. Man vill ju inte ligga i vassen i sommar haha ;)

Så nu får jag ta och rycka upp mig! Men har fått lite mer inspiration nu när man har läst några sidor av topp hälsa. Ska fortsätta läsa nu ikväll, så blir man ännu mer peppad =))


Hoppas ni har haft en bra start på denna vecka!  

Presentation


Jag är en 27 årig tjej som kämpar för att gå ner i vikt, för att orka rida.
Här får ni följa min viktnedgång, ridning och vardag.

Läs och njut! ;)

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Besökstoppen

Besökstoppen

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Resultat

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards