Alla inlägg under augusti 2015

Av madde - 31 augusti 2015 18:55

Ny vecka igen. Har arbetat som vanligt idag. 

Blev träning direkt när man kom hem. Påbörjade idag en 4 veckors tränings schema. Det vill säga ifrån boken. Från sist jag körde detta pass har jag förbättrat mig 15  sek, och 2 varv. Känner mig nöjd, började dock göra ont i foten, 25 sek innan tiden gick ut.. Tyckte det var lika bra att sluta då, för vill inte ha en ond fot igen..

Det vill säga att jag lägger i en växel till. Med tanke på att jag har kommit igång så bra nu, kan man ju bara gå ut lite hårdare =) 

Känns riktigt bra att vara igång, hoppas vågen och måtten är med mig bara :D


Blev även god middag idag, stuvade makaroner med hemmagjorda köttbullar. Mummmss! 

Kan tillägga att även om jag försöker komma i form, äter jag vilken mat jag vill. Men jag tänker nu en extra gång hur stor portion jag ska äta eller om jag verkligen ska ta en omgång till. Detta verkar funka för mig! För mig har aldrig dieter riktigt funkat, plus att det kräver oftast lite tid och planering =) Därför väljer jag att äta det som faller mig in. Men det betyder inte att jag äter onyttigheter. Enbart en dag på helgen. Så länge detta fungerar för mig är jag nöjd =) 


Ja annars händer det inte så mycket här inte. Jobbigaste är att nu när jag har börjat tränat, har jag fått tillbaka min överskottsenergi... Visst är det bra att ha det, men ibland blir det lite jobbigt. Det tycker till och med Sambon här hemma :D


Dags att titta på tv, hoppas det är bra med er där ute! =) 

Av madde - 28 augusti 2015 12:42

Igår var det ridning, gick helt okej. Men måste träna upp mina magmuskler för att orka ordentligt... Och jag vet att både jag och Teddy kan mycket bättre. Varför inte inte går som det ska vet jag inte.. Ajaj bara fortsätta träna =) 


Nu på fm har jag varit med farmor och handlat. Tog även en sväng förbi bilverkstaden, var tvungen att få nytt batteri till min bilnyckel. Så nu kan jag äntligen låsa upp ordentligt =) Skönt! 

Blev att skynda sig hem sedan, då sambon kom hem på lunch. Andra dagen i rad nu =) Mysigt!! Idag fick han dock köpa med sig mat hem, för det börjar eka i skåpen här hemma.. Blir stor handling på söndag!!


Nu vidare till veckans resultat. Börjar komma igång ordentligt märker jag .. =) 


           21/8-28/8                           7/8-28/8     

Vikt:        -0,9 kg                                  - 2 kg

Navel:         0 cm                                  - 1 cm

Midja:    - 0,7 cm                               - 2,5 cm

Bröst:     - 0,5 cm                               - 0,5 cm

Lår V:    - 1,5 cm                                   - 2 cm

Lår H:       - 1 cm                                - 1,5 cm

Arm V:      - 1 cm                                - 1,5 cm

Arm H:   - 0,5 cm                                - 1,5 cm

Hals:           0 cm                                - 0,5 cm


Vist det är inga stora minus. Men det är minus, och det går i jämn takt känner jag. Och det är precis så jag vill ha det =)  Jag är nöjd!!



Bjuder på en fredags bild! Jag innan ridningen igår =) 

 

Av madde - 27 augusti 2015 10:10

Då var det torsdag igen. Det innebär ridning ikväll =) Underbart. Lär väl få en fin träningsvärk igen =) Men det är det värt.

Igår blev det vilodag när det gäller träningen. Då det var möte på jobbet och sedan kvällsjobb som stod på agendan. Men kan säga att det inte gjorde något att jag inte träna, med tanke på att jag hade en gå rad. Det vill säga att jag enbart gick till och från jobbet och sedan på jobbet. Och kom ändå upp i ca 13000 steg ;) Inte dåligt det inte ! 


Idag tror jag det blir en lugn dag annars. Har inga direkta planer. Har precis lyssnat klart på min ljudbok, så måste hitta en ny bok att lyssna på nu. Kom gärna med förslag =) 

Ska väl även ta och fixa lite här hemma som vanligt. Alltid är det något man behöver göra. 


Men märker nu att klockan inte är så mycket, därför får man väl ligga och dra sig lite i soffan innan man tar tag i dagen :D Älskar lediga dagar!! 


Hoppas ni får en bra dag där ute! 

Av madde - 23 augusti 2015 18:23

Har blivit en väldigt lugn helg, fixat hemma och suttit på balkongen och solat :) måste ju ta vara på sista varma dagarna. Blev även en tur till pappa igår och käka middag :) plus att jag myste med mina små killar.


Blev dåligt med träning fredag och lördag, det vill säga ingenting alls. Men idag tog jag mig i kragen, så blev styrka och promenad idag. Riktigt skönt, dock varmt ute. Men bara att njuta av det.

Idag blev det även en god middag. Hittade ett recept på fisksoppa i MåBra tidningen, Smaskens var det allt. Räcker till middag i morgon också =) Skönt att äta sådan mat som man inte blir tvärmätt av. Det vill säga att man är nöjd och belåten med kvällens middag! 

Resten av kvällen vet jag inte vad som händer, vi får se. Kanske försöka lura ut sambon på en promenad. Man vet aldrig. 


Imorgon börjar arbetsveckan igen... Börjar med kvällspass. Så hinner träna på fm =) 



Jag och Tiger !

 

Jag på en svettig promenad! 

 

Av madde - 21 augusti 2015 19:57

Igår var det ridning som stod på agendan när det gällde träning. Och idag har man träningsvärk som heter duga ;) haha!  Blir så när man inte har använt dom musklerna i sommar! Gick helt okej igår, för att vara första gången på terminen.. Lite ring rosting var man nog allt.  Hade iaf min tro tjänare Teddy, och hoppas man får ha honom terminen ut. Även om man vet vad han går för, så kan vi nog lära oss ett och annat =) Väldigt trevlig häst att rida, vill inte alltid gå som jag vill. Men tillslut vet han att det inte är någon idé att försöka komma undan, för ändå jag som bestämmer hihi ;) Iaf så var det riktigt kul att vara på hästryggen igen.


Denna helg blir lugn, blir en sväng till syster och Jimmy på söndag. Annars får vi se vad helgen har att utlova. Den började bra iaf. Två trötta människor här hemma som råkade somna i 2 timmar när vi kom hem ;) Skönt var det allt.


Nu vidare till lite resultat för den gångna veckan.

             14/8-21/8                                       7/8-21/8

Vikt:      - 0,5 kg                                            -1,1 kg

Navel:         0 cm                                              - 1 cm

Midja:    + 0,2 cm                                           -1,8 cm

Bröst:     - 0,5 cm                                             - 0 cm

Lår V:     -0,5 cm                                            -0,5 cm

Lår H:     -0,5 cm                                            -0,5 cm

Arm V:    -0,5 cm                                              - 1 cm

Arm H:    -0,5 cm                                              -1 cm

Hals:       +0,5 cm                                          -0,5 cm


Det är minus som visas, men även några plus. Men eftersom att minus överväger plus så är jag riktigt nöjd över det. Plus att det går i den takt som jag vill, kroppen måste ju hänga med =) 

Jag är helt enkelt nöjd, och idag får det bli en vilodag från träningen. Men imorgon kör vi på igen :P


Hoppas ni får en trevlig helg där ute =) Hej hopp!!

Av madde - 18 augusti 2015 18:24

Träningen fortsätter på bra, lite segt just nu dock. Som idag kände jag inte alls för att träna, men tur man har sambon som säger i telefonen att det är lika bra att få det gjort så är det klart sen. Ja det är ju sant, det var bara till att byta om och köra lite styrka. Avslutade med en promenad. Vist det var inte något långt träningspass. Men jag tränade ändå. Man får tänka så, allt är bättre än inget =) 


På Torsdag börjar ju ridningen, då får man in ett ordentligt träningspass i veckan! Ska bli kul att komma upp i sadeln igen =) 


Maten har även den blivit bra denna vecka.. Ja det har ju bara varit 2 dagar, men det har börjat bra. Igår blev det ugnsgratinerad torsk med kokt potatis. Och idag bulgursallad. Imorgon blir det bulgursallad innan jag börjar jobba kväll. =) Och på torsdag kör vi blodpudding. Skönt att ha maten planerad några dagar framöver. Det vill säga att man slipper springa i affären varje dag =) 


Annars är det inte så mycket som händer. Foten börjar bli normal igen, men nu går jag med stöd hela tiden. Eftersom att jag inte har någon lust att få ont igen. Ska försöka träna upp benen, så att jag får styrka i dom och jag slipper få ont =)  Kommer få mer benmuskler nu när jag börjar rida igen också. 


Nej nu blir det lite tv, hoppas att ni har det bra där ute i sommarvärmen. 

Av madde - 14 augusti 2015 16:38

Igår blev det inte så mycket träning, men lite iaf =) Först gick jag en massa på jobbet, och väl hemma fick det bli 15 min rodd. =)  Var bra länge sedan man använda roddmaskinen, det var helt enkelt dags att damma av den lite hihi! 

Slutade med att jag hade kommit upp i ca 13500 steg. Inte helt fel det inte =) Känner mig nöjd att jag nu har börjat kommit över 10 000 steg per dag =) 


Men nog om det, här kommer lite resultat. Gjorde nya start siffror förra veckan, eftersom att jag verkligen har tagit tag i detta nu. Men dock lite svårt att hålla sig i från sötsakerna idag, när jobbet bjöd på tårta. Dock var det nötter i tårtan, men dom hade varit gulliga och köpt en gosak med choklad och hallonmousse till mig. Då jag inte äter nötter. Då kan man ju inte säga nej =) 


Här kommer iaf första veckans resultat:


Vikt:      - 0,6 kg

Navel:    - 1 cm

Midja:    - 2 cm 

Bröst:    + 0,5 cm

Lår H:       0 cm

Lår V:       0 cm

Arm H:   - 0,5 cm

Arm V:   - 0,5 cm

Hals:      - 1 cm

 


Tycker att det är väldigt bra resultat som jag har åstadkommit denna vecka =) Bara hoppas att det fortsätter så här bra nu =) Fortsätter kämpa allt jag har, och hoppas på att foten är bra snart. Vill kunna ta ut mig ännu mera =) 

Av madde - 12 augusti 2015 20:40

Denna dag har varit varm, nästan kvav tycker jag. Men det värkar inte som att det kommer regna eller åska... Konstigt.. Men det har varit skönt ändå =) Tur det iaf! 


Jobbat som vanligt idag, dock med lite andra uppgifter än vanligt. Det har gjort att man har gått en stor del av dagen, och inte suttit i bilen. Alltid skönt med vardagsmotion, få betalt medans man försöker komma upp i 10 000 steg ;) Inga problem att gå då hihi! 


Väl hemma fick det bli att åka och handla lite, medan älsklingen gjorde middag. Blev även ett träningspass efter maten. Det blev 20 min styrka och 25 min lugn promenad. Ville inte gå speciellt form, med tanke på foten. Orkar inte att den ska bli värre. Men det känns redan bättre, därför får det bli lite lugna promenader nu några dagar. Bättre än inget iaf =) Men kan stolt säga att jag har kommit upp i ca 16 000 steg idag ;) Inte illa det inte. Har börjat med stegräknaren igen, så att man har ett litet hum hur mycket man går om dagarna. Målet är att gå runt 10 000 steg per dag. Bara att gå och gå och gå!! Och flera kapitel på ljudboken blir det. 


Eftersom att maten från idag inte räcker till matlåda i morgon, så har jag gjort i ordning en sallad till lunch. Hemma gjord sallad är godare än den man köper på pizzerior tycker jag =) Man kan bestämma helt och hållet vad man vill ha för gott i =) Gilla starkt! 


Nej nu ska jag ta och umgås med min älskling innan det blir natti natti =) 

Hoppas ni har haft en bra dag där ute! Jag är iaf riktigt nöjd med att jag har kommit igång med träningen ordentligt :D 

Presentation


Jag är en 27 årig tjej som kämpar för att gå ner i vikt, för att orka rida.
Här får ni följa min viktnedgång, ridning och vardag.

Läs och njut! ;)

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Besökstoppen

Besökstoppen

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Resultat

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards