Alla inlägg under februari 2018

Av madde - 13 februari 2018 08:04

Just nu är det inte alls kul när det klias till och från under fötterna och på händerna..... Suck!!! Skulle kunna klia sönder dom om jag vill, men vet att det oftast blir värre och det slutar med att det börjar blöda... Inte alls kul att ha en kontaktallergi!! 

Vet dock inte varför den har brytit ut nu, har inte använt något ovanligt. Ibland kan det bryta ut när jag börjar bli sjuk, eller när vädret slår om. Bara hoppas på att det går över snart, för får panik när det väl sätter igång!! 


Ni som tidigare inte har läst det, så har jag en allergi mot div saker som luktar. Eller ja igentligen ALLT som har doft. Linalool, kemikalier i städ och hudvårdprokukter och parfymmix det är det som ställer till det för mig..


Men det har blivit mycket bättre. Förut har jag tagit bort allt med doft och använt mig av parfymfrit i allt. Men har börjat märka att jag kan använda naturligapreparat. Dock verkar det inte funka just nu för stunden. En period kan det vara dåligt, och ibland märker jag ingenting. Men det jag inte riktigt klarar av är att gå och kolla på kläder, då man går och känner och klämmer på kläderna. Oftast den kvällen eller dagen efter är händerna dåliga, blåsor och massa kli!! 


Aja nu har jag nog klagat av mig lite iaf, man blir lite irreterad!!!


När det var som värst, innan jag fick reda på att det var kontaktallergi! 

 

Av madde - 12 februari 2018 16:19

Måndag och man startar dagen med öppning. Ja det betyder upp tidigt, och man är ganska så seg när em kommer...

Var riktigt trött när jag kom hem, hade helst av allt bara slängt mig på sängen och sovit en stund. Men jag gav mig tusan på att jag skulle träna först, för känner jag mig så pass bra så skulle det inte ha blivit av annars... Bara till att byta om och köra sig ett pass. 

Blev ett pass på rodden 22 min och sedan styrka ca 15 min.. När jag kör styrka kör jag på i ett, vilar inte alls för mycket mellan övningarna. Brukar göra två övningar jag varvar med, sedan en kort kort vila och så kör jag två till övningar. Kör på så tills jag har kört igenom hela kroppen. Även om rodden går igenom i stort sätt hela kroppen, behöver man styrkan oxå. Och idag blev det verkligen hela kroppen, mage, rygg, rumpa, lår, bröst och armar. =) Så nu är sitter man och är nöjd över att man körde ett pass, dock inte så långt. Men träningen som blir av är den som räknas. Klapp på axeln till mig. 


Maten idiag har gått bra. Jag brukar alltid äta för mycket frukost de dagar jag öppnar, men idag blev det ett bättre val. Kan nog skärpa till den en aning till =) Små framsteg tar än längre!!  Ändrar man på allt på engång, blir det lätt att man tappar motivationen. Sådan är jag iaf!! 


Nu väntas lite laxsallad när sambon kommer hem. Blir väl att jag sitter vid datorn tills han kommer hem, men sen blir det soffan eller sängen och läsa efter maten.


Som sagt jag är väldigt nöjd med mina val idag. Och imorgon fortsätter vi i samma anda =) 

Av madde - 11 februari 2018 15:31

Söndag och man vill som vanligt ha en extra dag ledigt! Hihi. Men så är det alltid.

Idag har det iaf blivit storstädning, bytt sängkläder, handlat, tvättat m.m Har även hunnit med en promenad. Så jag känner mig väldigt nöjd idag. Har inte haft någon hjälp av sambon då han har legat på soffan och haft ont i huvudet.. Men jag vet vem det är som gör middag idag iaf!! Inte är det jag :D 


Har kollat över lite vad det blir för lunch på jobbet och även skrivit matschema här hemma. Så nu är man redo för en ny vecka, med goda matval! 

Tycker att det funkade bra denna vecka som har varit, är nöjd med mina val. Men man kan alltid göra det en aning bättre. det jag är väldigt nöjd med denna vecka, är att jag har fått in 5 träningspass. =) En klapp på axeln till mig! 


Lite hur min vecka kommer att se ut träning och middag: 


Måndag: Konditionsträning + styrka. Laxsallad till middag

Tisdag: Ridning. Havregrynsgröt. ( det är våran tis middag, då jag slutar sen och ska iväg )

Onsdag: Ridning. köttfärsbiffar med sallad

Torsdag: Ev kondition. Pannkaka

Fredag: Kondition + styrka. Biff med pommes


Nu är det bara hoppas på att man håller detta. Men med tanke på hur bra det gick denna vecka, bör det inte vara allt för svårt. Känner mig iaf peppad för att detta ska gå vägen. 


Mer än så har jag väl inte att skriva idag. Ska väl läsa lite bok eller kolla film resten av denna söndag. Ladda om batterierna för kommande vecka! 


Bild från igår =) 

   

Av madde - 10 februari 2018 15:36

Startade denna dag en lugn morgon framför tv och morgonkaffe.

Sedan blev det en härlig långpromenad med finaste Briitta =) Blev ett riktigt äventyr, tänkte att vi skulle gå en sväng på isen.. Men blev rätt snabbt att vi sprang in till stranden.. brakade rejält där vi gick.. så upp i en kohage där vi inte hitta ut.. När vi väl kom ut där, så gick vi en bit och helt plötsligt var det massa tjurar som vi skulle förbi.. Haha!! Ja vilket äventyr, men vi kom hem hela iaf. Men det var en mysig sväng och gå och snacka massa <3 


Annars har jag och sambon vart och handlat lite mat tills ikväll. Blir lite plockmat. Och nu har vi precis satt nya gummilister på duschen.. Inte det lättaste kan man säga, men nu sitter dom förhoppningsvis... 


Resten av denna lördag blir bara lugn, känns som att man skulle kunna sova en sväng.. Men tror det får bli att lägga sig och läsa ist. Kanske lägga sig på spikmattan. 


Imorgon blir det träning, och det vanliga på söndagar. Storhandla, städa m.m Skönt när det är klart. Ska även planera ut träningen för denna vecka. Är nöjd med denna veckas, för har följt det jag har tänkt mig. Det var enbart i torsdags som blev en extra vilodag. Men det var för att jag hade hals ont och var täppt. Så i morgon har jag ett pass kvar på denna vecka, och det ska man väl kunna klara av =) 


hoppas ni får en fortsatt trevlig helg där ute! 

Av madde - 8 februari 2018 07:10

God morgon där ute! Här trodde man att det skulle bli en liten sovmorgon, men vaknade förre klockan bara att stiga upp. Har ganska svårt ibland att ligga kvar i sängen och dra mig.. Är ju mer en morgon människa än en kvällsmänniska.. Kanske låter konstigt när man rider så sent på kvällarna haha! Men på något konstigt sätt funkar det iaf! 


Har nu ridit två kvällar i rad. I tisdags gick det fint som vanligt. Behöver bara lära mig och hitta ett lite högre tempo. Men det kommer med tiden. I övrigt hade jag en riktgit mysig bryalant, då vi stod och myste innan passet och han somna på min axel. Så himla mysigt, massa kärlek i denna häst.  

Igår kväll blev det en sväng till på min svarta springare. Och även detta pass gick bra, vi var enbart två stycken på lektionen. Det är sådan lyx =) Hade ett mycket bättre tempo genom hela lektionen, och tyckte själv att jag fick han mjuk i slutet av lektionen. Just under onsdagarnas lektioner blir man så himla lugn i sig själv, beror både på läraren och på att vi inte är så många som rider. Är max 4 när vi alla är där. Stämningen blir så behaglig, och man kan koncentrera sig på ett helt annat sätt =) Överlag är jag nöjd med min insats denna vecka!! 


annars är det väl inte så mycket som har hänt. Har börjat på en ny bok nu, passade på att ta en tjockare bok på över 600 sidor. Kanske man inte läser ut den på en vecka nu, som har hänt med de andra böckerna =) boken heter en lögn att lita på. 

Det man mer kan säga om denna veckan är att jag har börjat få ont i halsen, hoppas att man inte ska åka på en riktig förkylning igen. Orkar inte det, och känns som jag har en bra motivation för träning oxå. Vill inte förstöra den nu!! 


Tänkte sammanfatta lite resultat oxå. Så här har ni den : 


4/1-8/2-2018


Vikt: -2 kg

Midja: -1,5 cm

Navel: -2,5 cm

Bröst: -3 cm

Lår v: -1 cm

Lår h: -2 cm

Arm v: 0

Arm h: 0

Höft: -0,5 cm

Hals: 0

Vad: -1 cm


Som jag brukar säga är att jag vill gå ner en stabil viktnedgång, och detta är väl ett bra resultat på det tycker jag. Inga stora siffror, men det är ändå minus. Bara att fortsätta att kämpa nu. Detta kommer att gå vägen, ger mig inte denna gång =) 


Nej nu ska jag fortsätta med mitt kaffe, hoppas ni får en bra dag där ute! 


Av madde - 5 februari 2018 16:09

att öppna sätter sina spår på em.. Börja 6.15 - 14.45 Och ja jag var trött när jag kom hem, men i kalendern stod det träning.. Bara att bita i det sura äpplet och sätta igång. 

Blev först en promenad på 20 min i solen ( dock väldigt kyligt ute) , ett lätt styrkepass för armarna 10 min, och avslutade med ett roddpass 20 min! aa nu är jag nöjd med dagens träning, med gått samvete kan man lägga sig en sväng på spikmattan innan sambon kommer hem =) 

Måste börja att ge mig tusan på att träningen ska bli av, för känslan efteråt är så skön!! 


I matväg idag har det dock blivit två frukostar, fajitas till lunch, en bit rulltårta till lunchkaffet då en kollega fyllde år.. Och till middag ikväll blir det pulled pork.  Får se vad jag tar till det sallad eller lite klyftpotatis. Det jag känner är att jag måste bli bättre med det där med frukost när jag öppnar.. Tycker det är svårt.. Får försöka klura ut något! 


Resten av veckan ser min träning ut som följer.

Tis- ridning

Ons- Ridning

Tor- Rodd och styrka

Fred- Vila

Lör- prom lr rodd och styrka

Sön-  Prom


bara att köra på och hoppas att jag kan hålla den planen jag har. Känner mig ändå så pass motiverad. Och jag har ju orkat med att tränat " mycket" förut, så varför skulle jag inte kunna det nu för!?!?!


Nog med det, nu får det bli lite spikmatta och må bra tidningen =) Hoppas ni har haft en lika bra start på denna vecka som jag. För jag ger mig själv en klapp på axeln =) 

Av madde - 4 februari 2018 15:25

och så var det söndag igen, som vanligt har helgen gått allt fför fort..

Men har inte bara legat på latsidan denna helg. Började i lördags med att hjälpa till i stallet, då dom behövde hjälp att leda lite hästar. Och varför inte ställa upp =) Passade även på att gosade lite med Brylant när jag ändå var där. Åkte raka vägen ut till pappa sen och behandlade honom lite. resten av lördagen blev lugn..

Nu idag har jag varit hos farmor och fikat, passade på att ta en promenad dit eftersom att solen strålade! Sen har vi bara gjort det vanliga här hemma, handlat, städat, tvättat... ja sådant man måste helt enkelt, så slipper man det i veckan. 


annars denna vecka har det varit fullrulle som vanligt.. Ridit två pass, som båda gick bra. Det verkar hålla i sig att det går bra just nu! Men det kommer väl en svacka snart.. 

Det har även varit kvällsmöte på jobbet. Så det har blivit många sena kvällar denna vecka, därför har det inte heller blivit av att jag har tränat något hemma. Men denna vecka är en normal vecka, så ska försöka att få in lite hemma träning =) 


Middagsschemat är också planerat för veckan, det är så skönt att ha allt förberett. Det värsta som finns är när man inte vet vad man ska äta till middag.. Men nu är det klart, så bara att plocka fram från frysen. 


Eftersom att det var ett tag sedan jag skrev har jag även hunnit med att läsa ut två böcker. Hemmet och Annabell =) Två bra böcker att rekommendera. Så nu får det nog bli att läsa lite måbra tidning i veckan som kommer, för jag ligger efter med dom =) 


Nej nu ska jag se vad man ska hitta på, kanske lägga upp lite träning för veckan.

Hoppas ni har en bra helg där ute!  

Presentation


Jag är en 27 årig tjej som kämpar för att gå ner i vikt, för att orka rida.
Här får ni följa min viktnedgång, ridning och vardag.

Läs och njut! ;)

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Besökstoppen

Besökstoppen

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Resultat

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards