Alla inlägg under mars 2015

Av madde - 31 mars 2015 13:12

På förmiddagen har jag ägnat mig åt lite belöning. Har nämligen varit hos frisören och fixat till håret =) Känns riktigt skönt! Hade lite beslutsångest om hur jag skulle göra, men tycker att jag gjorde ett bra beslut.


Igår blev träningen av iaf. Det var skönt att få komma igång igen. Nu hoppas jag bara på att det även ska hålla i sig, för tanken är att träna idag också. Tog mig en promenad ner på stan idag, istället för att ta bilen. Solen har ju kommit fram igen, efter några dagars frånvaro =) 

Det vill säga att det blir lite övningar här hemma, måste komma igång igen. Blir ännu hårdare träning när jag kommer hem från Finland. 


Annars händer det inte så mycket. Har börjat läst en massa igen, det är riktigt skönt. Har lite böcker att ta mig igenom, lika bra att börja med det. Tycker ju om att läsa, det är rogivande =) 


Men nu ska jag försöka städa upp lite här hemma och sedan träna =) 

Men först lite före och efter bilder! 


Före: 

 

EFTER

 

Av madde - 30 mars 2015 09:54

Jobbhelgen är över. Magen har varit krånglig hela helgen lång.. Vet inte om det har varit stress eller om det kan bero på de nya tabletterna jag har fått för att rensa bakterierna i magen... Aja bara att ta det lugnt idag, och hoppas att det går över. 

Det vill säga att jag inte har gjort något annat i helgen än att jobbat, har varit trött när jag har kommit hem. 


Idag på morgonen har jag hunnit plockat lite här hemma och startat en tvätt. Inväntar att ringa till min lärare för att ha ett betyg samtal. Spännande att se vad jag får i denna kurs =) 

När det är över så åker jag med farmor och handlar lite. Har inte hunnit med henne på ett tag, så bara att passa på nu när man ändå har tid.


Tänkte att jag ska försöka komma igång med träningen senare idag, eftersom att jag har legat på latsidan är det dags att få upp flåset lite. Vet inte varför jag inte har känt någon lust för att träna.. Antingen är det för att jag har känt mig otroligt trött eller så är det lathet ... Men tänkte att jag ska köra ett lättare pass idag =) 


Sen kör jag stenhårt på glutenfritt och laktosfritt så gott det går iaf. Men det är lite svårt. För vissa dagar vill man bara ha någonting snabbt och det är inte det lättaste. Speciellt är det svårt på morgonen. Eftersom att jag inte har köpt hem något glutenfritt bröd, då jag själv tycker att det är dyrt. Tanken är att jag ska baka något, men tiden har inte riktigt funnits där. Får helt enkelt försöka att baka något bröd. Har enbart bakat ett bröd. Men det tog slut snabbt. 

Det är lite jobbigt att ställa om kroppen på vad man ska äta. Det tar väl ett tag att komma in i ett nytt tänk. Bara att kämpa på. Dock tror jag det kommer att bli lite svårt när vi åker till Finland i veckan. Planen som jag har tänkt lite på är att jag iaf tar bort gluten och sedan får jag väl stå ut med laktosen.. Huvudsaken är att jag hoppar över gluten. 


Nej nu ska jag ladda lite för samtalet, hoppas ni där ute har haft en bra helg =) Även om den har regnat och blåst bort hiih!


Av madde - 27 mars 2015 10:16

I morse blev det lite invägning. Idag tänker jag bara ge resultatet på vågen, då jag tänker att jag sätter ut mina mått varannan vecka =)

Denna vecka har det inte  blivit någon träning, då jag har varit trött och så har jag varit allmänt hängig...

Blev förvånad när jag ställde mig på vågen i morse. Hela - 0,6 kg!! Det trodde jag verkligen inte, ett väldigt positivt resultat =) Kan detta bero på att jag har gått över till gluten och laktosfritt?!?!? Vet dock inte, vi får se vad nästa vecka visar. Kommer dock bli invägning på torsdag, och så kommer resultatet ut på söndag. Eftersom att jag är bortrest över påsken. 

Men som sagt tycker jag det är ett mycket bra resultat då jag har lyckats tappa lite på vikten =) Kanske har jag hittat en bra balans?!?! Bara till att fortsätta på samma sätt, och se vad som händer =) 


Nu på morgonen har jag bara legat i sängen och tagit det lugnt, har läst ut boken som jag fick i julklapp! NU är det bara till att börja på en ny bok, det får dock bli på måndag. Eftersom att jag jobbar hela helgen. Börjar 12 idag och kör på över hela helgen. 

Inväntar även min kära sambo som kommer hem och äter lunch med mig. Mysigt <3 


Kan bli dålig uppdatering i helgen eftersom att jag jobbar, så håll ut =)

Hoppas ni får en trevlig helg där ute! 

Av madde - 24 mars 2015 18:54

vet inte varför inte träningen har blivit av riktigt nu de senaste dagarna. Har varit trött och allmänt hängig. vet inte om det är så att det är något som ligger i kroppen och inte vill bryta ut. Vi får bara vänta och se. Man får tänka lite på vad man äter nu istället. Tanken är att träna i morgon, eftersom att jag är ledig. Det gör att man får lägga ner tid på träningen. Men som sagt man får se hur man känner sig också. 


Annars är det inte så mycket som händer. Fick tillbaka mitt 4 timmarsprov idag, 35,75/ 41! Ja man får väl inte vara mer än nöjd =) Känns riktigt bra. På måndag blir det betygsamtal, sedan kan jag släppa det helt =) Det blir perfekt, för nästa tisdag är det frisören och sedan åker vi över till farfar på torsdag =) Då kan man verklign slappna av, då man inte har något att tänka på =) 


Har blivit lite dåligt skrivande här, då jag inte har haft någon ork eller lust. Händer inget mer än det vanliga att man jobbar. 


Får se om jag har lite mer att skriva om i morgon =) Hoppas ni har det bra där ute! 

Av madde - 22 mars 2015 10:54

Gårdagen blev lugn kan man väl säga. Blev en sväng ner på stan, där vi svängde förbi hälsokosten. Eftersom att jag nu söker oparfymerade solkrämer för min allergi. Dock hade det inte så mycket att välja på. Där emot tog det upp att det kan vara så att magen är skadad, pga stress och d.y.l därför har mina allergier visats sig så kraftigt nu den senaste tiden. Därför föreslog dom att jag skulle gå över till glutenfritt och laktosfritt, för att läka magen/ tarmarna. Och på så sätt att få allergierna att bli lugnar. Varför inte pröva, eftersom att jag inte tycker att det är speciellt kul att gå med både händer och fötter som är "skinnflådda" . Helt enkelt en läkningsprocess för min kropp att återhämta sig. Kanske det helt enkelt fungerar. Därför har jag bestämt mig för att börja med det, och se om det blir förändring. 


Igår blev det även att STOR städa hela lägenheten, det tog ett litet tag. Men det var skönt när det var över. för resten av kvällen blev det film med min underbara sambo. Vi firar i dag 9 månader tillsammans <3 underbart!! 

Första helgen på länge som vi bara kan vara och inte göra något speciellt!!


Denna dag blir det till att storhandla inför kommande vecka. Även kommer Pappa, Sussie och farmor över och fikar =) 

Blir även en tur till Patriks mamma och fika senare ikväll. 

Alltså blir även denna dag lugn, ska försöka slänga in ett träningspass någonstans också! 


Hoppas ni har en bra helg där ute, även om vädret inte är så speciellt roligt. 

Av madde - 21 mars 2015 15:52

Blev inte att jag la upp mina resultat igår, då jag jobbade och åkte direkt till morfar med mamma. Sne flöt bara hela fredagen bort haha! Vissa dagar går fortare än andra.

Men tänker att jag börjar med resultaten. Har haft haft en svajig vikt och mått, ett tag känns det som.. Men nu verkar det vara på banan igen... 


           13/3-20/3      ( Sedan start 19/1) 

Vikt: - 0,8 kg                  -1,6 kg

Navel: -1,5 cm                - 3 cm

Midja: - 1,5 cm               - 3 cm

Bröst: - 1,5 cm                - 3,5 cm

Lår: -1,5 cm                   - 1,5 cm

Arm: - 0,5 cm                 - 0,5 cm

Hals: + 0,5 cm                - 0,5 cm


Som ni ser verkar min grott börja vänja sig vid annan kost och träning =) Riktigt skönt må jag säga! 

Dock lite dåligt med träning en så länge i helgen, då jag känner mig seg i kroppen. Tror det verkar vara en förkylning på g.... Men har iaf stor städat hela lägenheten, det är ju lite träning i sig ;) Plus en vända nere på stan. Alltid något. Men ibland måste man ladda batterierna en och två dagar, för att orka med att träna!


I helgen firar vi även mig lite, eftersom att jag tog examen i måndags. Detta har lätt till att när man kom hem igår, stod det en fin bukett blommor  på bordet från min underbara sambo =)) Och även fick jag blommor av mamma =) Älskar att få blommor :D Detta firar  vi även med lite tårta, blir alltså till att synda i helgen hihih ;) 


Nej nu ska jag ta det lite lugnt och se vad som händer resten av dagen =) 

Av madde - 18 mars 2015 10:22

Känner att träningen blir mer och mer roligare. Det börjar kännas att det är en del utav min vardag nu. Det är en härlig känsla. Har precis kört ett pass på ca 25 min, med olika övningar. Blev inte att jag körde någon promenad idag, eftersom att jag ville sova ut. Första dagen jag får sova utan att ha något att stressa upp till. Eftersom att jag annars har velat plugga på fm. Men inte längre =)) 


Nu är det bara att få i sig lite lunch innan det är dags att dra och jobba. Kör 12-22 idag. Imorgon 7-16 och fredag 7-12. Ska bli skönt med en ledig helg. Jag och sambon har inte några direkta planer. Mamma kommer och sover hos oss på fredag, sen på lördag kommer mammas Johan och det ska få examens tårta =) Och på söndag kommer pappa och sussie på tårta. Kanske inte blir en nyttig helg, men vi har planer att gå lång promenader i helgen. Blir väl att man hinner gå bort tårtan då haha :P 


Morgondagens träning kommer enbart att bestå av en timmes ridning =) Känns bra att ha träningarna inplanerade, man blir mer fokuserad på att träna då. För känns som att tänker man bara ja jag ska träna lite i veckan... Så blir det oftast inte av. Bättre att köra på bestämda dagar. Jag har måndag, onsdag och fredag som träningsdagar, där jag kör övningar från boken. Och torsdagar blir det alltid ridträning. Och övriga dagar blir kondition om inte det blir någon vilodag. Men oftast har jag lite svårt att bara ta det lugnt, vill iaf ta en promenad. =) 


Nej dags att göra lite lunch. Får nog bli lite ägg idag :D 

Av madde - 17 mars 2015 19:05

Nu har vi fått njuta av solen ett bra tag, och hur underbart är inte det ?!?! Jo det är helt underbart, eftersom att man kan träna ute pga det. Är riktigt skönt att kunna ta promenader ute när solen lyser. Idag har det dock inte blivit någon träning. En vilodag helt enkelt. Men sambon blåste upp pilatesbollen ikväll, sitter faktiskt på den nu när jag bloggar. Tänkte att man kunde stärka bålen och ryggen med hjälp av detta =) Känner faktiskt redan av i ryggen hihi =)


I morgon blir det iaf ett träningspass innan jobbet. Det är dags för ett pass i boken. Körde hela förra veckan och ett pass denna vecka. Det vill säga att det är 2 pass kvar denna vecka =) 


Tycker att matintaget har varit bra idag, började med 2 råg skivor med leverpastej och kaffe till det. En bar till mellanmål på fm, köttfärsbiffar med blomkålsmos och svampsås. Och till middag blev det biff med bulgursallad =) En bra dag för mat helt enkelt =) Troligen blir det lika bra resten av veckan också =) Underbart! Känner mig taggad för detta! 


Nej nu ska jag umgås med min sambo, riktigt skönt att kunna få mer tid med honom nu när jag inte behöver plugga på kvällarna =) 

Hoppas ni har haft en bra tisdag =) 

Presentation


Jag är en 27 årig tjej som kämpar för att gå ner i vikt, för att orka rida.
Här får ni följa min viktnedgång, ridning och vardag.

Läs och njut! ;)

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Besökstoppen

Besökstoppen

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Resultat

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards