Alla inlägg under juni 2013

Av madde - 10 juni 2013 18:18

Då har jag nog gjort allt för idag tror jag =)

Känns som att dagen har rullat på ganska så fort måste jag säga.

Bakade på förmiddagen och det blev en rulltårta, har aldrig gjort en sådan förut. Men någon gång ska ju vara den första. =) Hade hallonsylt och vitchoklad i mellan. Smakade faktiskt otroligt gott haha. ( var ju tvungen att provsmaka, så jag vet att jag kan bjuda på den)

Annars så har jag tvättat, bäddat rent i sängen och till och med dammsugit av madrassen ;) Letat fram en bok har man gjort också. Kom inte ihåg vad den heter, men blev av samma författare som förra boken. Kajsa Ingmarsson.

Hade tänkt att ta en promenad på eftermiddagen, men vädret var så ostabilt. Det har ju regnat och varit sol om vart annat hela dagen.. Så jag pallrade mig ner till gymmet och körde igenom kroppen. Oj så svettigt det blev, men skönt =))

Så nu har man precis ätit middag, fick bli en kaffe efter också =) Är rätt så nöjd med denna lugna dag, ska bli skönt att krypa ner i sängen sen och läsa. Kommer väl sova som en prinsessa i natt när sängkläderna är bytta =))


Dagens mat och motion:


Frukost: 2 rågbröd med kalkon skinka och 2 dl citronyoghurt

Mellanmål: Small remsa rulltårta

Lunch: 2 husman knäckebröd med kalkon skinka, kaffe

Mellanmål: 1 äpple

Middag: Bratwurst med wokgrönsaker i cream fresh ( paprika och chili smak)

Efterrätt: Kaffe och rulltårta

Motion: 15 min på crosstrainer, 45 min med övningar för rygg, bröst, mage och höfter.


När jag nu lägger upp lunch och middag så använder jag mig av måttet som jag precis har fått.

Känner även att jag har fokus framåt för att minska min vikt, vill ju som sagt att den ska vara långvarig. Så en dag i taget. Ibland kan det bli 2 steg framåt och 1 bakåt, men då gäller det att man fortfarande håller fokus framåt. Alla har sina svackor, gäller bara att man inte faller tillbaka på sina "gamla" vanor..


Tack och hej för idag =))


 


Av madde - 10 juni 2013 13:23

Tänke lägga ut lite bilder på Pilgrim när jag var med Sanne i stallet ifredags =)

Så ett inlägg tilläggnat Sanne och Pilgrim kan man säga =) haha!

Har följt han sen han varit runt föl åldern och nu är han hela 10 år =))


     

Får stå helt själv och vänta på att Sanne ska komma tillbaka ;) Duktig häst   

Av madde - 10 juni 2013 10:26

Då var det måndag igen och det betyder ju invägning.

Eftersom att jag tog förra veckan som min riktiga start vecka så stod vågen på - 1 kg.

Så man får väl vara nöjd denna vecka =)

Men nu börjar en hård vecka. Jag jobbar lite lättare för att gå promenaderna innan frukost och kan träna på gymmet också. Så nu kör vi en vecka till =) Tar man en vecka i taget så ska nog detta gå vägen, siktar ju på något långsiktigt. Och då är det bra att det inte går för fort heller, även om man vill att det ska gå fort... MEn men en sak i taget så tar man sig igenom detta också =)) 


Nej nu ska jag göra något av denna vecka också =) hörs senare ikväll

Av madde - 9 juni 2013 19:19

Då är jag tillbaka här igen.

Har bara haft det lugnt och skönt sen jag kom hem från jobbet. Blev en lång dusch, sedan råkade jag somna en stund ( oj så skönt, och nödvändigt tror jag) sen har jag bara legat och läst och kollat på tv. Så nu har jag läst ut min bok, så nu får man hitta något nytt att läsa =) Har ju en del böcker här hemma som man inte har läst än så. Kan säga att det är väldigt ro givande att läsa innan man ska sova, man stressar verkligen ner ordentligt.. 

Så mer har inte hänt nu på eftermiddagen/ kvällen, tyckte jag var värd att bara ta det lugnt.


Har dock funderat lite på vad jag ska baka för kul tills på torsdag. Det är nämnligen så att vi har terminens sista ridning då, och då hade vi tänkt att fika lite efter ridningen.

Någon som har något förslag vad man kan baka?? Tänke baka i morgon när jag ändå är ledig..


Som sagt så är jag ledig i morgon, så ska bli skönt med lite sovmorgon igen haha!!

Får se om man beger sig ut på en promenad lr om det blir gymmet, har inte riktigt bestämt mig än =)


Tänkte bjuda på lite fler bilder från resan:


     

Av madde - 9 juni 2013 12:51

Då så har man gjort sitt för denna helg =) blev som ett dygnspass denna helg 12-22 på lördag hem och sova och 7-12 i dag. Så därför det inte blev någon uppdatering igår, låg nästan i sängen tills jag skulle åka till jobbet så ;) 


Men nu har man denna jobb helg över, alltså betyder det att jag är ledig nästa helg =))

Har haft en bra helg iaf, rullat på. Inga konstigheter på jobbet. Vi han till och med kolla på Bröllopet som alla andra =)

Och idag efter jobbet så han jag med att fika hos farmor, så nu är man hemma igen och har duschat och äter någon slags lunch. Hade tänkt mig att tillbringa resten av dagen i soffan, blir väl både att kolla på film och läsa boken som snart är slut. Man får ligga och ta det lugnt när det är dåligt väder ute ;)


Jaha i morgon är det invägning igen..Får se vad vågen står på. Känner att jag har varit lite lat på motion sidan, men vet inte om jag får skylla på att jag har jobbat kväll och att jag inte riktigt känner att jag hinner gå något innan jag börjar... Men men det ska bli ordning på det denna vecka, och förhoppningsvis så får jag mina stavar i början av veckan ;))

Så det blir lite spännande att se vad som har hänt med kroppen denna vecka =)


Ni får dagens mat intag i kväll, nu ska jag krypa ner i soffan ;) 

Av madde - 7 juni 2013 19:45

Då börjar ledigheten börja gå mot sitt slut, för i morgon börjar man jobba igen..

Men har verkligen njutit av ledigheten och hunnit med en hel del =) Så jag är inte annat än nöjd med det =))

Som sagt så har jag ju städat och haft mig på förmiddagen. Och var ju och hämtade ut mitt paket, det var min väska och decilitermåttet. Så nu väntar jag bara på stavarna =))


På eftermiddagen så har jag varit med Sanne i stallet. Höll henne sällskap när hon tömkörde Pilgrim =) Han gick på så bra så. Men dock ville han inte hoppa över hinder när Sanne pröva,så det är ingen direkt hopphäst haha =)

Efter att ha varit där så drog jag förbi pappa på en snabb kopp kaffe.

Men nu är jag hemma igen och har precis gjort mig lite middag, prövade måttet också. Så får börja använda det nu så får man se hur det funkar. Just nu har jag valt att ta bort potatis, pasta och ris ett tag framöver. Men kände nu när jag  använde måttet att jag inte blev så där tvärmätt som man kan bli... Så det är ju skönt =))


Dagens motion och mat:


Frukost: 2 hårda smörgåsar med ost och gurka, ett glas saft

Lunch: Rostbiff och potatissallad

Mellanmål: 1 singoallakaka och kaffe

Middag: Kyckling, brocoli, gurka och coleslow

Övrigt: en dajmbit, lite naturgodis.

Mortion: Varit i stallet och sprungit lite efter Pilgrim ;) 


Nu ska jag se på film, ha en trevlig fredagkväll =))

Av madde - 7 juni 2013 11:20

God förmiddag får man väl ta och säga ;)

Har varit vaken ett tag nu, blev inte lika lång sovmorgon som igår haha!

Har hunnit inta frukost, satt på en tvättmaskin ( som snart är klar), dammsugit och torkat golven, gjort rent toaletten, diskat och burit ner saker i källaren. Plus att jag har hunnit pratat med finaste Natalie =)) Så jag har varit rätt effektiv denna fredagmorgon =))

Ska snart åka och handla och hämta något på posten. Vet inte riktigt vad det är för paket som väntar på mig där.. Troligen är det sakerna jag har beställt från topp hälsa. Men förra gången fick jag först mail att sakerna var på väg och sedan kom det ett brev att det gick och hämta.. Denna gång har det bara kommit en liten lapp... Så vi får se vad det är för kul =))) Är som ett  barn på julafton haha!


Kan säga att jag har träningsvärk i min vänstra sittknöl..... Eftersom att Frej vill skjuta mig åt höger hela tiden, så blir det att jag måste lägga mer tyngd åt vänster. MEn vad jag gör man inte för att få han att gå fint haha!! =))


Annars har jag väl inte så mycket mer att säga, vet inte vad jag ska hitta på resten av dagen bara... Får se vad dagen har att erbjuda =))

Av madde - 6 juni 2013 23:02

Så nu är man hemma igen, efter en fullspäckad dag =))


Började med en ordentlig sovmorgon, brukar ju alltid vakna vid 7-8 tiden när jag är ledig men slog till och vaknade vid halv tio idag! Riktigt skönt måste jag säga. Så det blev bara upp och göra i ordning sig för att sedan möta Sanne vid bussen =)) Vi har bara njutit av det underbara vädret idag, ätit lunch och ätit glass nere i parken. Och så har vi pratat en massa skit =)) Var ju ett tag sedan vi träffades nu så. =)) Så det var en riktigt bra start på dagen.


När jag kom hem sedan så råkade jag somna en timme. Så det blev bara upp och göra i ordning sig för stallet sedan. Har ju inte ridit på 2 veckor, så det var dags nu ;) 

Väl i stallet så blev det lite att prata med Sandra också, mycket trevlig tjej som jobbar i stallet =)) Kom på när jag pratade med henne att jag kanske kunde rida igen idag när jag ändå var i stallet. Och Frej hade ändå bara gått med i en lugn grupp på dagen. Så det passade bra att jag red honom 2 gånger. Alltså så red jag i 2 timmar i sträck ikväll! Och kan säga att det börjar kännas i benen nu hahah!! Första timmen så red vi ut, red en sväng där jag brukar promenera och sedan blev det att rida på en stor äng. Snacka om att det var varmt, red rakt i solskenet haha!! Är väldigt imponerad att ingen av hästarna började skutta runt eftersom att vi var i deras sommarhage ;) 

Andra timmen så red vi på utevolten, övade på lite svängar och sådant. Och efter många om och men så började Frej gå fint. Blev iaf samlat och fint tyckte jag =)

Men vem som blev svettigast av dom här 2 timmarna vet jag inte, tröjan jag hade var inte direkt torr när jag kom hem haha!! =))


Nog med det, blev en väldigt snabb dusch när jag kom hem. För att sedan bege mig till Stefan, Anne och Proppen. Tur dom hade lite mat över så att jag fick i mig lite, och sedan blev det rabarberpaj till efterrätt! Mycket gott.

Proppen satt och höll på med mitt hår, så man somnade ju nästan haha!!

Påvägen hem så var det lite safari. 2 älgar i början av vägen, en liftare halvvägs och sedan en älg som nästan stod på vägen. Men jag kom hem helskinnad =))

Så nu tänkte jag faktiskt krypa ner i sängen, kommer nog somna gott.


Dagens mat och mortion.


Frukost: 2 ostsmörgåsar med gurka, ett glas saft

Lunch: En grillad macka med salami, brieost och tomat.

Mellanmål: En glass

"middag": 4 frukost kex med ost

Middag: Egen gjord kall potatissallad med sparris, brockoli, rocola och tomater. En köttbit och en liten bit hemma gjord korv och lite sås.

Efterrätt: Rabarberpaj med vaniljsås.

Mortion: 2 timmar ridning, 10 min cykling och gått en massa i parken och i stan =))


Jag och finaste Frej =) (gammal bild)

 

Presentation


Jag är en 27 årig tjej som kämpar för att gå ner i vikt, för att orka rida.
Här får ni följa min viktnedgång, ridning och vardag.

Läs och njut! ;)

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Besökstoppen

Besökstoppen

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Resultat

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards